Trainen om ervaring op te doen

Vóórdat je in een betaalde baan aan het werk gaat moet je over de juiste werknemersvaardigheden beschikken. Dat zorgt ervoor dat je de stap naar de arbeidsmarkt makkelijker kunt zetten. De verschillende projecten van Rch zijn zeer geschikt om hieraan te werken.

Je werkt aan verschillende leerdoelen, bijvoorbeeld: het goed uit kunnen voeren van je opdracht, het kunnen omgaan en samenwerken met je collega’s, het op tijd kunnen komen, je kunnen houden aan afspraken, in een bepaald tempo kunnen werken en met leiding en aansturing kunnen omgaan.

Wat voor anderen misschien vanzelfsprekend is kan voor jou juist een uitdaging zijn. Tijdens de training krijg je zoveel mogelijk eigen verantwoordelijkheden. Natuurlijk houden we rekening met je beperkingen en kun je in je eigen tempo werken.

Onze projecten

Je kunt kiezen uit verschillende werkzaamheden in de projecten die we bij Rch in huis hebben. Onze projecten worden begeleid door medewerkers die verstand hebben van het vak waar ze mee bezig zijn. De werkzaamheden worden in groepsverband uitgevoerd waarbij je de gehele dag een beroep kunt doen op een begeleider.

Je kunt onder andere kiezen uit het werken in de confectie, het werken met paarden, inpakwerk, groenonderhoud en werkzaamheden in de boekbinderij.

Confectieproject

img-project-1col-confectie-01img-project-1col-confectie-02img-project-1col-confectie-03

Het confectieproject van Rch is een werkervaringsproject waar we voor diverse opdrachtgevers tuinstoelkussens, sweaters en warmtesjaaltjes in elkaar zetten, tasjes naaien en handdoeken omzomen. In een prettige werksfeer worden de medewerkers begeleid door Bep ter Mors (werkleider confectie) en jobcoach Renate Doldersum.

Manegeproject

img-project-1col-manege-01img-project-1col-manege-04img-project-1col-manege-02

Bij Holzik Stables kun je werken aan allerlei taken (zowel binnen- als buitenwerkzaamheden) zoals die op de manege voorkomen. Je zorgt ervoor dat de omgeving en de wasplaatsen er netjes uitzien en de stallen moeten schoon gemaakt worden. Als je goed met paarden kunt omgaan mag je de paarden naar de wei of naar de stal brengen. Andere activiteiten zijn bijvoorbeeld ook het schilderen van de hindernispalen, groenonderhoud of het kloven van haardhout. Er is altijd begeleiding aanwezig en je krijgt aanwijzingen en feedback over de vorderingen die je maakt.

Trainingsplaatsen

Naast de eigen projecten van Rch kunnen we ook beschikken over een groot aantal andere trainingsplaatsen. Dit zijn trainingsplaatsen bij bedrijven waar meerdere werknemers die door Rch begeleid worden, werken.

Op alle trainingsplaatsen komt enkele keren per week een jobcoach van Rch over de vloer. Deze jobcoach kent het bedrijf en de werknemers goed. Zo ontstaat er ruimte en gelegenheid voor jou om werkervaring op te doen.

img-project-1col-teha-03img-project-2col-teha-01

Voorbeelden van bedrijven zijn Premo in Almelo, 3BK in Hengelo en TEHA in Haaksbergen.

Vacatures voor Richtingzoekers

Richtinggevers