Richting dagbesteding

Ben je (nog) niet toe aan een betaalde baan maar wil je wél graag zinvol bezig zijn? Dan is deelname aan één van de projecten van Rch misschien iets voor jou. Je kunt onder andere kiezen uit het werken in de confectie, het assembleren van computers, het invoeren van gegevens in de computer, het verzorgen van paarden, groenonderhoud, inpakwerk, etc.

Het is heel goed mogelijk om vanuit dagbesteding door te groeien naar (begeleid) vrijwilligerswerk en zelfs naar een betaalde baan.

Onze projecten worden begeleid door medewerkers die verstand hebben van het vak. Maar ze zijn ook goed opgeleid en hebben ervaring in het omgaan met mensen.

Oriënterend gesprek

Als je interesse hebt voor dagbesteding starten we met een oriënterend gesprek. Op deze manier kun je bij ons in de keuken kijken zonder dat je ons iets verplicht bent. En wij kunnen alvast een indruk opdoen van wie jij bent en of we je iets te bieden hebben. Aan zo’n gesprek zijn geen kosten verbonden. Op basis van de uitkomst van dit eerste gesprek gaan we bovendien onderzoeken of je in aanmerking kunt komen voor dagbesteding. De gemeente waarin je woont moet namelijk toestemming geven. Bij een toestemming zal de gemeente de dagbesteding voor jou betalen.

Intakegesprek

Als we toestemming hebben van de gemeente kunnen we een intakegesprek plannen. Tijdens dit gesprek gaan we dieper in op wie jij bent, wat jij wilt en wat bij ons de mogelijkheden zijn. We maken een persoonlijk ondersteuningsplan op basis van de gegevens die we van de gemeente over jou hebben gekregen en de informatie uit het intakegesprek. In dit plan leggen we onder andere vast welke activiteit je gaat doen en welke vaardigheden je bij ons verder gaat ontwikkelen.

Begeleiding tijdens dagbesteding

Je kunt kiezen uit verschillende werkzaamheden in de projecten die we bij Rch in huis hebben. Mocht je hieruit niets kunnen kiezen dan kunnen we voor jou iets op maat samenstellen. De werkzaamheden worden in groepsverband uitgevoerd waarbij je de gehele dag een beroep kunt doen op een begeleider.

Op het moment waarop jij daar aan toe bent kunnen we een mooie plek voor je zoeken buiten onze projecten. We hebben hiervoor contacten met scholen, verzorgingshuizen en andere werkgevers. De begeleiding vindt op dat moment meer op afstand plaats. De begeleider komt regelmatig langs en is in dringende gevallen meteen oproepbaar. De dagelijkse aansturing op je werkplek zal uitgevoerd worden door een collega of een leidinggevende.

Je kunt je zo goed gaan ontwikkelen dat vrijwilligerswerk of zelfs betaald werk mogelijk wordt. We kunnen dan in overleg met de gemeente beoordelen of we je in aanmerking kunnen laten komen voor begeleiding richting (betaald) werk.

Richtinggevers