Richting thuis

Heb je problemen met het omgaan met je geld? Vind je het moeilijk om relaties aan te gaan en te onderhouden? Lukt het je niet om je huishouding op orde te houden? Rch kan je bij deze zaken helpen. Als je thuis niet lekker in je vel zit of als het allemaal niet goed loopt, lukt het vaak ook niet om je op je werk te concentreren. Daarom kan Rch je ook helpen in je thuissituatie richting te geven.

Wil je hierover meer weten?

Neem dan contact op of bel ons via 074-2596789.

Oriënterend gesprek

Samen met ons thuis richting geven begint met een oriënterend gesprek. Jij kunt wat meer vertellen over de zaken waar je ondersteuning bij nodig hebt. En wij kunnen aangeven wat we je te bieden hebben. Ook kunnen we uitzoeken of je in aanmerking komt voor begeleiding. De gemeente waarin je woont zal hiervoor toestemming moeten geven en zal de begeleiding betalen.

Intakegesprek

Als de gemeente toestemming geeft om jou te mogen begeleiden ontvangen we bij Rch een officiële beschikking. Op basis van de informatie die we van de gemeente krijgen en de informatie uit het gesprek met jou maken we dan een individueel ondersteuningsplan. Hierin staat tegen welke problemen je aanloopt, hoe we je gaan begeleiden en welke doelen we samen hebben opgesteld. Deze doelen gaan we elk half jaar evalueren en waar nodig bijstellen. Afhankelijk van de behaalde doelen bepaalt de gemeente hoe lang we je mogen begeleiden.

Ambulante begeleiding

De begeleiders van Rch komen bij je thuis langs om samen aan de opgestelde doelen te werken. Gesprekken kunnen eventueel ook plaatsvinden bij één van de vestigingen van Rch. De persoon die je in de thuissituatie helpt is een naaste collega van degene die je op het gebied van werk begeleidt. Daardoor kan alles goed op elkaar worden afgestemd. En kun jij je overdag volledig concentreren op je werk, of op andere zinvolle bezigheden.

Bij Rch werken we met een klein team van begeleiders die elkaar vrijwel dagelijks spreken en pakken we alles zo praktisch mogelijk aan.

Richtinggevers