Richting werk

Rch helpt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt richting werk. Heb je een Wajong- WAO- WIA- of Ziektewetuitkering? Of heb je een WSW indicatie? Wij zetten ons graag in om je te helpen bij het vinden van werk dat bij jou past.

Samen met jou gaan we een traject aan met als doel het vinden van een leuke baan. We geven ook richting aan oplossingen wanneer je wél een baan hebt maar deze vanwege een arbeidsbeperking niet langer kunt uitoefenen.

Jouw nieuwe bestemming is om de uitdaging aan te gaan om samen daar te komen waar jij wilt zijn.
Je kunt zelf contact met ons opnemen maar het kan ook zijn dat we een begeleidingsopdracht van het UWV, je werkgever of een verzekeringsmaatschappij ontvangen.

Orienterend gesprek

We beginnen altijd met een oriënterend gesprek. Tijdens dit gesprek kunnen we je vertellen en laten zien wat we je te bieden hebben. En jij kunt laten zien wat je al kan en wat je nog wilt leren. Als we na dit gesprek beiden het gevoel hebben dat we iets voor je kunnen betekenen, maken we een afspraak voor een intakegesprek.

Een oriënterend gesprek is geheel vrijblijvend en kost niets. Na het oriënterend gesprek gaan we bij het UWV, de gemeente of je huidige werkgever toestemming vragen of we je mogen begeleiden.

Intakegesprek

Als we toestemming hebben maken we een afspraak voor een intakegesprek. Tijdens dit gesprek praten we verder met elkaar over jouw wensen, mogelijkheden en wat wij je kunnen bieden. We willen vooral veel informatie krijgen over wie jij bent en wat jij wilt. We brengen dit in kaart in een plan waaraan jij je goedkeuring moet geven. In dit plan staat precies wat we allemaal samen gaan doen om er voor te zorgen dat jij een betaalde baan krijgt.

Begeleiding richting werk

Na de intake gaan we samen aan de slag. We gaan een periode in van begeleiding waarbinnen we allerlei activiteiten gaan doorlopen. Denk aan het doen van een test, het uitproberen van werkzaamheden, het ontdekken van verborgen talenten bij jezelf, coachende gesprekken en het opdoen van werkervaring.

Rch heeft altijd een voorraad aan vacatures. Als je over de benodigde vaardigheden beschikt, ligt er ook voor jou een passende baan in het verschiet.

Begeleiding op het werk

Als er een passende baan voor je gevonden is, laten we je niet zomaar los. We zorgen er voor dat je goed wordt ingewerkt en dat alles goed geregeld wordt, zoals het arbeidscontract en de afspraken met het UWV of de gemeente. We kunnen je op het werk begeleiden zolang dat nodig is, met een maximum van drie jaar. Dit kunnen we doen middels het inzetten van jobcoaching. Op deze manier loop je minder risico dat het misloopt als het even tegenzit op je werk.

Jouw jobcoach komt regelmatig langs om te werken aan de leerdoelen die jullie samen hebben opgesteld. Dat kan door middel van gesprekken maar de jobcoach kan ook met je meewerken om bepaalde vaardigheden aan te leren.

Vacatures voor Richtingzoekers

Richtinggevers